Almost there

Så var det snart dags att ring ut det gamla och ringa in det nya. Imorrn smäller det! Har dock inte planerat in några festligheter, tända i den öppna spisen och kanske ta sig en liten bastu svettare.. det är nog max.
Förra året docks å firade vi på Satin i örebro tillsammans med vänner. Känns inte som man orkar med sånt i år. Jag och älskling tar oss nog nått glas här hemma i lugnan ro, och ringer in ett nytt år av kärlek och glädje tillsammans, utan tjo tjim och ölspill.

Har idag varit iväg till Linde med storasyster och handlat lite.. Bilen står ju där den står och ICA tenderar inte till att ha ett så stort utbud vad gäller matvaror. Dessutom är det både krångligt och för kallt för att kånka matkassar därifrån och hem.
Tur man har en så snäll syster som man har <3

Nu när älskling är ledig måste vi ta itu med matlagning som sig bör, har inte blivit några fasta måltider på ett tag och det känns i magen när man väl äter.. och då chockar magen. Kändes ikväll.
Vi sprang på toa i omgångar (trevlig fakta :D, jag vet) och sen blev man liggande under täcke med magknip.. har lugnat sig en del nu dock och ska nog inte äta någe mer idag.
Börjar bli trött nu med, men ska banne mig inte lägga mig förens jag är riiiiktigt trött så jag faktiskt får somna in ordentligt och sen sova tills morgonen.
Behövs! För imorrn tänkte jag ta itu med tvätt också, det går inte om man går runt i ett töcken.

Cold winter night

Jaha, ännu en dag till ända och det blir bara kallare och kallare ute. Näsan frös ihop och fingrarna dog en smula när man begav sig ut för att handla lite mat. Kylan slår t.om. in så man går runt i sina fluffigaste mysbrallor och en virkad tröja. Man känner att hipp-faktorn inte direkt slår i taket men what to do?
Fick låna bil av älsklingens bror så man slapp gå i kylan iaf, våran såkallade bil står i garaget fortfarande helt utslagen. Ska väl ta och kolla över den i helgen och se vad som kan göras.
Förhoppningsvis så får man igång den och kan röra sig lite mer obehindrat. Har blivit ganska mycket hemmasittande på sistone.
Men det är iofs inget fel på det heller, är faktiskt rätt skönt.

Sista arbetsdagen imorrn för älskling, kort vecka eftersom det är nyår. Dessutom så blev det en positiv överaskning när arbetsledaren fick igenom att de skulle gå fredagspass (tidsmässigt) imorrn. Så han slutar 12. Nice! =)

Längtar efter torsdag med mer soffmys och slapparkläder.. Tända i öppna spisen och lära sig hur man får sprutt på bstun :O Har inte riktigt fattat det ännu. Den är liksom utrustad med rattar.. å det ställer till det lite i hjärnkontoret. Men skam den som ger sig.


Skulle egentligen duschar idag känns det som men va fan jag orkar inte, trött och usch..
Får ta det imorrn. För ska jag duscha så vill älskling vara med och det orkar jag inte idag :P  Ska dricka upp min Burn som jag smuttar på och ta mig ett bloss, sen får det nog bli natten för oss här hemma på 10:an..

See ya when i do..

Granen står så grön å grann.. ute i snön!

Granen åkte idag ut för barren hopade sig och katterna tenderar till att släpa runt på dem i pälsen och därmed ge mig mer jobb. Så det var lika bra att avsluta det snabbt och enkelt, så ut for den och står nu i snön på bakgården. Passade på att skotta lite snö också nu ikväll, kallt som attans men nu är det gjort. Skönt!
Får hoppas att det inte kommer nå mer snö nu, det räcker bra och mer därtill med det som kommit.

Snart nyår.. Vet inte riktigt vad man ska hitta på ännu. Antar det får bli lite hemmamys med tända marschaller på trappen och nå gottigt att äta. Dricka lite vuxen dricka och slappna av. Kanske kunde man inviga bastun? Blev ju inget sådant över julen. Hmm, det tåls att tänka på.

Sitter här och funderar på om man ska ta tag i sig själv och fixa lite saker. Typ sätta upp nån bättre lampa i sovrummet och få upp lite tavlor.. skulle behöva göra över med lite mjölk som står i kylen med så jag tror det blir en äppelpaj och marsan sås.. det gör ju inte ont =)
Fick beröm för min egna kryddning på kycklingklubborna vi hade till middag. *stolt* Att laga mat och krångla med egna recept är det roligaste som finns.. Speciellt om man får laga till någon annan. Till sig själv spelar det ju inte så stor roll. Synd bara att min karl inte gillar fisk något vidare.. gillar heller inte mångt och mycket som jag tycker om i annan matväg. Brie ost t.ex.? Vem gillar inte det? :O Speciellt till ett kex och något gott att dricka.. Nää, det får jag äta själv eftersom han inte ens vill smaka på det.

Men men.. Ska väl inte klaga. Herregud jag menar, det finns ju mycket som jag själv inte gillar som t.ex. surströmming och lutfisk och sånna grejjer. Lever och blodpudding tillhör nog topp 5 av saker jag absolut inte stoppar i min mun. Så allting är ju faktiskt relativt.


Den ena kissekatten ligger bredvid mig i fotöljen och sover. Ser skönt ut, men har lite att fixa med innan jag lägger mig. Inatt ska man väl ändå sova.. Inte för att jag klagar på föregående natt ;)

Äkta kärlek


Ibland tror jag inte man riktigt förstår hur bra man har det?? Man tänker liksom inte på att man varje dag är älskad, att man varje dag fyller en plats i någonanns liv. Att man utgör en stor del av den personen. Man är ett med sin partner, är man inte det så vet jag inte riktigt. För man äter, sover, umgås, delar glädje, sorg, passion och lidelse med den man lever tillsammans med. Helt otroligt när man ger det en tanke.. Så otroligt underbart man har det egentligen. Man är så lyckligt lottad!! <3

Ibland tror jag inte man riktigt förstår hur bra man har det?? Man tänker liksom inte på att man varje dag är älskad, att man varje dag fyller en plats i någonanns liv. Att man utgör en stor del av den personen. Man är ett med sin partner, är man inte det så vet jag inte riktigt. För man äter, sover, umgås, delar glädje, sorg, passion och lidelse med den man lever tillsammans med. Helt otroligt när man ger det en tanke.. Så otroligt underbart man har det egentligen. Man är så lyckligt lottad!! <3

En blogg? Jaa, varför inte?

Jaha, då har man som alla andra skapat en blogg. Spännande!
Älskar att skriva och det är rätt skönt att kunna sätta sig ner och få lämna över alla de ord, tankar och funderingar som trängs i huvudet. Man känner sig fri på något vis när man sedan avslutar och kan känna att man lagt det bakom sig. Man har frigjort sig från tankarna, men inte glömt det. Bara ordnat dem till en begriplig text.
Antar att det är det som kan kallas tillfredställelse?


Nåja, tillfredställelse eller bara ett litet mersmakande förspel.. Nu börjar vi!


Julen lider mot sitt slut, eller iaf känns det så. Granen står där och har tappat sin fylliga arom och bocken bara står där och stirrar intetsägande, den är mest attraherande för katterna som gärna känner ltie på den innan den riktiga attacken äger rum och det gnags och slits i dess halmstrån.
Vad detta plötsligt abrupta slut på julen kommer sig vet jag inte. Man kanske har fått den där kicken man behövde och är nu redo att lämna julmat och julstök bakom sig? Att det faktiskt är mer än 350 dagar kvar tills nästa julrush känns bara betryggande på många fler sätt än bara ett.
Men vi fick en vitjul till sist efter många tveksamma besked från meterologerna. Man visste liksom inte om man skulle ta på sig de där långkalsongerna eller helt enkelt lägga mössan på hyllan och istället beställa en ny baddräkt från ellos?
Men.. ibland så funkar allt som det ska och det kom en jäkla massa snö och kallt blev det. Så baddräkten får vänta nån månad till.

Vi går mot ljusare tider gott folk och man kan nästan ana en svag melodi av små grodorna och fulla människor som hamnat i fel rabatt på väg hem från en lyckad kväll. Nog dröjer det ett tag till innan potatisen ska upp ur jorden och innan den ens ska ner i jorden =) Men ljusare blir det och man känner sig hoppfull och posititv inställd ändå till det nya året 2010 och allt det som kan ruva i dess sköte.

Själv hoppas jag på ett soligt och varmt 2010 och kanske också nått litet sommarjobb så man inte bara går här hemma och slår dank hela sommarn. Men det återstår att se.

Känner mig ganska röksugen i skrivandets stund och jag tror banne mig att jag ska ta mig ett bloss. Sen ska man försöka få lite liv i gubben sin som helt hängett sig åt playstation spelet jag gav honom i julklapp. Kan ju inte klaga på honom när jag själv uppmuntrat till spelandet. Men det blir lätt lite småtråkigt och ensamt här på planet över honom när timmarna går.

Ha en trevlig kväll!


RSS 2.0